Pinnoitus

Erilaisten pinnoitus- ja rappauskäsittelyjen pohjana siporex on muita kiviaineksia vastaava materiaali. Käsittelyjä valittaessa on aina otettava huomioon myös rakenteen kuivumistarpeen ja myöhemmän kosteusteknisen toimimisen pinnoille asettamat vaatimukset. Jos siporex-rakenne pinnoitetaan välittömästi asentamisen jälkeen, varmistetaan sen kosteustila tarvittaessa ottamalla näyte pinnoitettavasta alueesta. Lisäksi on muistettava seuraavat seikat:

  • Haluttu ulkoseinän pintastruktuuri. Eri siporex-materiaalien ja pintakäsittelyjen yhdistelmät jättävät seinäpinnan muodot eri tavoin näkyviin.
  • Suojaustarve. Ulkopuolisen suojaustarpeen lisäksi sisäpuolinen käyttö saattaa asettaa erityisvaatimuksia, esim. pinta on suojattava vahingollisia kemikaaleja vastaan. Samoin tilojen käyttö saattaa edellyttää seinä- ja kattopinnoilta pestävyyttä.
  • Vahvistustarve. Esimerkiksi rappauksen on lujitettava mekaaniselle rasitukselle altista ulkokuorta.

 

Siporex-elementtiseinien ulkopuoliseen pinnoittamiseen suositellaan ns. ohutpinnoitteita tai ohutrappauksia, jotka muodostavat muutaman millimetrin paksuisen, suojaavan ja riittävästi sulkevan pinnan. Riittävän karkearakeinen pinnoite peittää tehokkaasti myös mahdolliset paikkausjäljet. Ohutpinnoitteita valmistavat ja tuovat maahan useat alan yrittäjät. Useimmista pinnoitetyypeistä on saatavana eri karkeusasteita ja laaja värivalikoima. Siporex-elementtien pinnoitukseen sopivimpia ovat yleensä pinnoitesarjan karkeat ja keskikarkeat tuotteet. Pinnoitteen ominaisuuksien parantamiseksi liittyy työhön usein pohjustuskäsittely saman pinnoitteen hienojakoisella tyypillä tai erillisellä pohjusteliuoksella.

Lisätietoa Siporexin pinnoittamisesta löydät suunnittelijan käsikirjasta.

 

Linkkejä valmistajien sivuille:

Bookmark and Share