Sisäseinän pinnoitus

Pintakäsittelyssä voidaan käyttää normaaleja kiviainespohjalle tarkoitettuja tasoitus- ja päällystemateriaaleja. Ennen tasoitetöitä tehdään ikkuna- ja ovismyygit, sekä asennetaan metalliset kulmasuojalistat suojaamaan tasoitetun seinän ulkokulmia. Etuputsityön yhteydessä sähkö- ja putkiasennuksia varten tehdyt roilot täytetään sementtilaastilla.

Pintakäsittelytyöt voidaan yleensä aina suorittaa normaalin rakennusaikataulun mukaisesti. Yleisohje on, että pinnoitettavat rakenteet ovat kuivuneet 50 mm:n syvyydeltä 15 painoprosenttiin tai alle.


Maalattavat ja tapetoitavat pinnat

Huonetiloissa maalattavien tai tapetoitavien seinien ensimmäinen ylitasoitus tehdään pohjatasoitteella. Toinen ja mahdollinen kolmas tasoitekerros tehdään hiottavilla pintatasoitteilla.

Tasoite levitettään seinille ruiskulla, ja jälki siloitetaan teräslastalla liippaamalla. Maalattaviksi tulevissa pinnoissa kiinnitetään pohjatasoitteen päälle pintavahvistuskangas ennen väli- ja pintatasoitteden tekoa. Kipsipohjaisia tasoitteita käytettäessä ei tarvita pintavahvistuskangasta. Riskikohdissa, kuten ovi- ja ikkuna-aukkojen päällä, on syytä käyttää tasoiteverkkoa. Sisäseinien ulkokulmat ja oviaukon kulmat vahvistetaan metallisilla kulmalistoilla. Tämän jälkeen levitetään pintatasoitekerrokset.

Tasoitetyön jälkeen avataan joustaviksi suunnitellut liitoslinjat leikkaamalla tasoitteeseen tarvittavat varjosaumat tai urat elastista kittausta varten. Tällaisia ovat esimerkiksi seinän ja katon liitokset sekä kaikki kulmat ulkoseinillä.

Laatoitus ja panelointi

Laatoitettaville seinille, kuivissa tiloissa, laatat voidaan kiinnittää käsittelemättömälle Siporex-pinnalle laattalaastilla. Märkätiloissa tehdään tarvittavat vesieristystyöt ennen laatoitusta.Panelointi tai pinnoituslevyt naulataan johteisiin, jotka on kiinnitetty Siporexiin. 

 

Linkkejä pinnoitusmateriaaleihin:

Bookmark and Share